Hej!
Visst är det en lyxig känsla att kunna gå ut och plocka äpplen och annan frukt från sin egen trädgård.. Det smakar så gott och känns så nyttigt, inga besprutade äpplen man sköljer och sköljer och hoppas att alla gifter är borta...
Så nu tänkte jag överraska barn och man med en god äppelsmulpaj till efterrätt så här en måndag, tja varför inte säger jag.....
Äppelsmulpaj...
4-5 äpplen 1/2 msk kanel 125 g smör 1 dl strösocker 2 dl fiberberikade havregryn 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl solroskärnor
Kärna ur äpplena och skär dom i klyftor. Lägg dem i en pajform och strö över kanel. Smält smör i en kastrull. Blanda i socker, havregryn, mjöl och solroskärnor. Fördela blandningen på äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
Stor Kram Mia |
Å, mums! Det där såg himla gott ut! Jättefina bilder! Mössan du frågar efter kommer från Kapp Ahl :-) Ha en fin eftermiddag, kram Anna
SvaraRadera